SMAK-festivalen 2024 utgår

Festivalledelsen bestemt seg for å bruke tid på å utvikle SMAK.

SMAK-festivalen 2024 utgår

I fjor feiret SMAK-festivalen 10-årsjubileum og etter to år med ulike utfordringer, først pre Covid, så flytting av festivalen pga. vedlikeholdsarbeid i Storgata, har festivalledelsen bestemt seg for å bruke tid på å utvikle SMAK.

– Det er på tide med fornyelse! sier prosjektleder Natalie Lorentzen. – Vi har lenge sett endringer i behovene både hos mat- og drikkeprodusentene og publikum. Produsentene og serveringsstedene vil ha mer salg og publikum vil ha flere opplevelser.

– Nå vil SMAK-festivalen satse på å bli et opplevelsesprodukt og bli «reason to go». – Festivalen skal fortelle historien om Matriket Nord-Norge gjennom kunnskapsformidling, aktiviteter og matopplevelser. Vi skal være et utstillingsvindu for verdens reneste matfat som vekker stolthet hos alle som jobber med mat og drikke i regionen. Det er ambisiøst, men også helt nødvendig for å overleve». – fortsetter Natalie Lorentzen

Arbeidet startet i 2023 og den «nye» SMAK-festivalen vil lanseres i september 2025.

– Vi ønsket ikke å gjennomføre SMAK-festivalen i det «gamle» formatet, og vil heller bruke tid på utvikling slik at vi er 100 prosent klar til 12.september 2025» – fortsetter Natalie Lorentzen.

Det er bare å glede seg!

Skroll til toppen