Det Nordnorske Matmanifestet

Det nordnorske matmanifestet

Det nordnorske matmanifestet skal styrke samarbeidet mellom landsdelens mat- og drikkeprodusenter og reiselivsnæringen. Dette gjør vi for å øke verdiskapning i Nord-Norge og gjøre opplevelsen for besøkende enda bedre.

Hvorfor er det viktig?


Et nordnorsk matmanifest er helt nødvendig for å samle alle som jobber med produksjon og servering av mat i nord rundt felles verdier.

Matriket Nord-Norge handler om unike råvarer, lange tradisjoner og en felles historie, og matmanifestet skal være et verktøy for inspirasjon og utvikling.

Hvordan har vi utviklet den?

Matmanifestet er utviklet i samarbeid med nordnorske matprodusenter og kommunikatører under ledelse av skuespilleren Frank Jørstad.

Lurer du på hvorfor vi har valgt en skuespiller til å utvikle et manifest kan du se den matglade Jørstads fordrag om merkevarebygging fra NHO-konferansen i Alta 9.mars 2023.

Hvordan kan du bruke den?

Det nordnorske matmanifestet handler i stor grad om oss som lever her nord, om folkene og våre omgivelser. Vi har lagd et verktøy som hver og en av oss som jobber med måltidsopplevelser kan bruke i vårt daglige arbeid. Finn din # som du kan fylle med liv. Din historie. Din lidenskap. Her kan du få litt inspirasjon til hvordan du kan bruke # til å skape god dialog rundt middagsbordet eller bålet mens gjestene venter på maten.

Skroll til toppen