Vi inviterer til Bryggerifestival i Rødbanken!

Rødbanken

Vi inviterer til bryggerifestival i Rødbanken

16.-17. september samles vi på bygulvet i rødbanken der øl og nordnorske bryggerier er i sentrum. Vi ønsker å invitere deg til en bryggerifestival med en litt annerledes innfallsvinkel.

Bryggerifestivalen består av fire økter. To på fredag og to på lørdag. Du betaler for ei økt og får to timer på å smake deg gjennom de forskjellige øltypene til bryggeriene. Ved inngangen får du utdelt et eget glass som brukes under økta, og glasset er du velkommen til å beholde etterpå.

Det serveres forskjellig typer øl de to dagene slik at du faktisk kan melde deg på ei økt per dag og likevel prøve ut ulike øltyper. Bryggeriene stiller med minst to typer øl per økt.

Enkel bespisning kan kjøpes hos Walter og Leonard som har egne stands i rødbanken.

Se arrangementet og bestill billetter her.

Amatørkonkurranse
Under bryggerifestivalen annonserer vi en amatørkonkurranse for hjemmebryggere. Lever inn ditt beste hjemmebrygg og en jury vil bedømme og smake seg frem til den beste ølen.

Vinnere får en batch av sitt øl brygget opp av Bryggeri 13 og servert på Baltazar ved ei seinere anledning. Ølen må merkes med innhold, type øl, alkoholprosent samt navn og kontaktinfo på bryggeren. Informasjon om når og hvor ølen kan leveres vil snart legges ut.

Festivalen ser ut til å bli tatt godt imot av andre bryggere. Se bare hva noen av de sier:

Christian Sæther Riksheim, Leder Mack mikrobryggeri:
«Nivået på nordnorske bryggerier har aldri vært høyere. Interessen, engasjementet og strålende produkter som kulminerer i en fest for smaksløkene. Aldri før har så mange vært samlet, og du er invitert.»

Anders Elde – Bryggeri 13
«I nord finnes mange bryggerier som leverer øl av svært høy kvalitet. Det blir fantastisk å endelig få samlet alle under samme tak i forbindelse med SMAK. Vi gleder oss stort til å være med på denne festivalen og er stor tilhenger av denne måten å arrangere bryggerifestival på.»

Wanlop Spiik Phongsamut, –Festivalsjef Humle & Bier – Craft Beer Festival:
«WOW! En egen Bryggerifestivalen for nord norske bryggerier. Det vil helt klart blir en fantastisk arena for både publikum og for bryggerier. En hel helg der de møtes, og deler kunnskap og mening om øl og mat fra hele Nord-Norge! Jeg gleder meg!»

Bjørn Stangnes – Brygger og styreleder i Senja Handbryggeri:
«Handbryggeriet setter stor pris på å få delta på bryggerifestivalen. Dette er et fint treffpunkt for bryggerier, serveringssteder og øvrig publikum. Her får man vist fram både bredde og mangfold blant nordnorske bryggeri. For oss er det en fin anledning til å bli mer synlig og vise fram våre produkter, samt komme i kontakt med andre aktører. Vi ser fram til 16-17.september!»

Tommy Olsen Festivalsjef SMAK-festivalen:
«For et lite i ølbryggeri i nord kan det være veldig vanskelig å promotere seg i dagens marked og forstå regelverk, jeg mener derfor at dette kan være en ny og viktig arena for nordnorske bryggerier å vise seg fram.»

bryggerifestival
Scroll to Top
Rull til toppen