Festivalgata 2022 oppsummert!
Festivalgata åpnet 16. september og allerede tidlig på dagen var det masse SMAKeglade mennesker å se i gata – hele veien fra Stortorget til kirkeparken.
Har du lyst å se bilder fra festivalgata finner du de her
Det var to dager med mye liv og røre og før festivalen annonserte vi flere konkurranser til utstillerne:
Barnas favoritt
VINNEREN: Røkt blåkveite fra Tromsdalen fisk
Vi satt sammen en fagjury bestående av barn fra 5 til 12 år som SMAKte på ulike retter gjennom festivalgata på lørdagen.

Beste SMAK-stand
VINNEREN: Mydland
En fagjury brukte øyne, hjerte og mage til å finne beste stand med disse kriteriene:
- En visuelt bra stand
- Bruk av gode nordnorske råvarer
- Er en god ambassadør for matfaget

Beste SMAK-rett 2022
VINNEREN: Soppsuppe fra Det lille suppekjøkkenet
Kriterier: En rett som hyller nordnorske mattradisjoner eller er laget av råvarer fra den nordligste regionen på tradisjonelt eller annet vis.
