SMAKen av Nord-Norge under Finnmarksløpet

SMAKen av Nord-Norge under Finnmarksløpet

Store arrangement tiltrekker mye oppmerksomhet og er en unik mulighet for å fremme viktige saker. For SMAK er den viktigste saken å bidra til utvikling av matriket Nord-Norge. Det betyr å fremme lokal mat og drikke der vi kan!

Et samarbeidsprosjekt
Finnmarksløpet er et veletablert og innovativt arrangement som tiltrekker seg tusenvis av mennesker til Finnmark hvert år, både nasjonalt og internasjonalt. I tillegg har arrangementet en verdifull oppmerksomhet fra hele Norge gjennom direktesending på NRK. 10 dager i året i mars er det i Finnmark det skjer!

Finnmarksløpet og SMAK fant tonen veldig fort. Begge arrangørene brenner for å skape synergier i lokalsamfunnet og et samarbeidsprosjekt ble født.

– En folkefest må ha god mat og drikke, og Finnmarksløpet er veldig glade for at «SMAKen av Nord-Norge» kom til Finnmarksløpet med sin fantastiske kompetanse på lokalmat. Det å kunne løfte fram lokale leverandører og skape entusiasme for den regionen og det matfatet vi lever i er en av Finnmarksløpets misjoner. Det var selvfølgelig spesielt hyggelig for oss som var til stede og fikk smake på alt det gode, men tilbakemeldingene viser at slike eventer også betyr mye for å styrke den norske reiseliv- og opplevelsesnæringen som både SMAK og vi er en del av sier Kaja Antonsen i Finnmarksløpet.  

– SMAK har utviklet et Nordnorsk Matmanifest og vi så etter en mulighet til å vise hvordan manifestet kan brukes i praksis. Et stort arrangement er en unik mulighet for å teste ut nye ting og både vi og Finnmarksløpet har samme verdier og mål, så dette ble en perfekt match – sier prosjektleder Natalie Lorentzen

Vi fikk med oss to viktige samarbeidspartnere: Innovasjon Norge og Markedsutvalget for reinkjøtt. Finnmark har alt: Et rikt sjømatfat og en tradisjonsrik reindriftkultur. Men det er reinkjøtt de fleste forbinder med landsdelen: Heltene på vidda.

Natalie Lorentzen og Arne Hjeltnes

– Alle har sine spesialiteter, og et matmanifest handler om å feire det beste av det nordnorske kjøkkenet: De unike råvarene og menneskene som sørger for at maten kommer fra naturen til bordet. Derfor valgte vi reinsdyrkjøtt som hovedingrediensen i matkonseptene våre når vi var i Finnmark» – fortsetter prosjektleder Natalie Lorentzen.

Med oss på laget har vi også to dyktige historiefortellere og matentusiaster: Arne Hjeltnes og Frank Jørstad.

Helten på vidda
Målet med deltakelsen var å få mer lokalmat og drikke på menyen på de viktigste møteplassene under Finnmarksløpet: Banketten, NHO konferansen og Siida. Våre kokker fikk i oppdrag å utvikle meny for alle typer matserveringer, for å inspirere andre til å gjøre det sammen i fremtiden.

«God mat, er ekte mat» – Arne Hjeltnes

Og for en fest det ble …

Skroll til toppen