SMAK Safari – en kulinarisk reise

SMAK Safari

SMAK Safari – en kulinarisk reise i egen by

Vi bor midt i verdens reneste matfat. Tromsø er Norges nest største fiskevær, vertskap for prisbelønte produsenter av matvarer, dyrkede produkter av svært høy kvalitet og gode restauranter.

Det er lett å glemme hvor heldige vi er som bor i nord. Og, kanskje akkurat i år, etter en lang periode med fokus på alt det vi ikke kunne gjøre og alle ettervirkninger av pandemien, er det viktig at vi setter av tid og fokuserer på mat, drikke, felleskapet. Takknemmeligheten for alt vi har, og alt vi kan gjøre. La oss gjenoppdage og dyrke lidenskapen for mat – feire menneskene som sørger for at vi har tilgang på råvarer i verdensklasse. Kokkene som med stødig hånd manøvrer seg daglig mellom håndverk og kunst og fyller magene våre med ren matglede. Og la oss for all del ikke glemme de smilende stjernene som fyller rommet med latter og får deg til å føle deg hjemme: Servitørene.

La oss feire alt dette, og sette av 12.-17.september til matglede. Ta en kulinarisk reise i egen by. Besøke kjente og nye steder. Smake på kjente og nye retter. Og kanskje viktigst av alt, del noen oppmuntrende ord og gjør litt ekstra stas på alle de som holder liv i oss i nord.

Se etter SMAK Safari merke:
Alle spisesteder som har utviklet en egen SMAKrett under festivaluka, har et SMAK Safari merke på døra. SMAKrett reflekterer det beste Nord-Norge har å by på av lokale råvarer og mattradisjoner. Det er kokkens eget utrykk for sin #lidenskapformat. Gjør gjerne ekstra stas på de som bærer dette stolte merket.
smak safari

En gave fra oss til deg: bli meg og stem frem din SMAK-rett favoritt og vinn flotte matpremier. Følg oss på Facebook så du får med deg konkurransen når den lanseres mandag 12.september.

Vi sees!
Tommy Olsen 
Festivalsjef

Scroll to Top
Rull til toppen