SMAK-festival 2022

SMAK Safari

Flere av byens restauranter hadde egen SMAK-rett på menyen gjennom hele uka som gjestene kunne SMAKe seg gjennom. Vi hadde også en jury som prøvde ut alle rettene og fant sine tre favoritter som så «folket» kåret en vinner blant. Vinneren ble Klippfisk fra Halvors tradisjonsfisk på Maskinverkstedet.

Fiskegratengdagen

Onsdag 14.september var det klart for Fiskegratengdagen. Festivalsjef Tommy Olsen har et stort ønske at denne gode og tradisjonsrike matretten skal bli hentet frem igjen. Vi inviterte hele Nord-Norge til å lage og spise fiskegrateng denne dagen, invitere noen på middag og dele sitt bilde på Instagram.

Festivalsjefen selv serverte fiskegrateng, til lunsj, med alt av tilbehør på Bymisjonen denne dagen.

Bryggerifestival

Nytt i år var Bryggerifestivalen i Rødbanken. Flere mikrobryggerier stilte med egen stand og ulike typer øl som gjestene kunne smake seg gjennom i løpet av to timer. 

Vi utlyste også en amatørkonkurranse for hjemmebryggere, og det kom inn mange gode bidrag og juryen smakte seg frem til sin favoritt som var GLEFFS bryggeri sin lager.

Festivalgata

Festivalgata åpnet 16.september og strekte seg helt fra Stortorget til Kirkeparken. Det var mange SMAKeglade mennesker å se i gatene både fredag og lørdag.

Sjømatfest på Barnas SMAK

Lørdagen 17. september inviterte Kystens Hus til aktiviteter for barn med Sjømatfest. Barna kunne blant annet være med på: Fiskekakemekkeverksted, lage egen «Havets skattekiste», delta på rebusløp og ta på fisken. Sistnevnte var det mest populære og barna fikk se, kjenne på og utforske fisken

Beste SMAK-stand og barnas favoritt

I år stakk Mydland av med seieren som årets beste SMAK-stand. Og barnas favoritt ble Røkt blåkveite fra Tromsdalen fisk.

 

Skroll til toppen