SANS 2024
SANS-konferansen samler mat- og drikkeprodusenter, restaurantbransjen og opplevelse/reiselivsnæringen under samme tak med et felles mål om å styrke Nord-Norge som matregion og reiselivsdestinasjon.
Reiselivsnæringen vil satse på lokal mat og drikke, men har ikke nok kjennskap til lokale produsenter. Nå har vi skapt en møteplass for å bli kjent, for å lære av hverandre og for å handle med hverandre.
Program
Åpningstider for konferansedeltakere:
09:00 – 17:00 Konferanse
14:00 – 16:30 SMAK Safari Business
14:00 – 15:00 SANSiBar-messe (Åpent for alle)
Faglig program
Årets tema: Sterkere sammen! Hvordan kan mat & drikke produsenter styrke reiselivets konkurransekraft og hvordan kan reiselivet bidra til produktutvikling hos mat & drikke produsenter?
- Bærekraftig reiseliv & matproduksjon
- Er det økonomi i bærekraft og å satse på lokalmat?
- Lokalmat som konkurransefortrinn
- Innovasjon og produktutvikling: Hvordan kan de to næringene utvikle nye produkter sammen?
- Sjømat + Reiseliv = SANS
- Hvordan skape gåsehudopplevelser?
- Lokalmat som attraksjon
- Kunsten å fortelle en historie
SMAK Safari Business
SMAK Safari Business gir deg inspirasjon og ideer til hvordan mat kan presenteres som en opplevelse i en annerledes setting.
Vi besøker 3 lokasjoner med 3 ulike historier og 3 ulike presentasjoner. Formålet er å inspirere opplevelsesnæringen til å satse på lokal mat og drikke.
SANSiBar
SANSiBar er vår koblingsarena mellom mat- og drikke produsenter og opplevelsesnæringen. Her vil produsenter få muligheten til å tilby sine produkter fra egne stands, og deltakere fra serveringsbransjen og reiselivs/opplevelsesnæringen vil få muligheten til å utforske nordnorske produkter og råvarer i ypperste klasse. I tillegg byr vi på god stemning, nye bekjentskaper og god mat og drikke.
SANSiBar vil være åpen for konferansedeltakere hele dagen og for HORECA og reiselivsbedrifter (utover konferansedeltakere) i perioden 14:00 – 17:00.
SANSiBar byr på en unik mulighet for mat- og drikkeprodusenter til å komme i kontakt med nye kunder i reiseliv og opplevelsesnæringen.
Pris og påmelding
Prisen inkluderer:
- Konferansen
- SMAK Safari Business
- SANSiBar
Deltaker, bransje (matprodusent & reiselivsnæring):
1500,- eks. mva.
Deltaker, andre:
2300,- eks. mva
Utstiller:
Deltakelse på konferansen er inkludert.
Klikk her for å bli utstiller.
SANS 2023
SANS ble for første gang avholdt i september 2023. Over 100 deltakere samlet seg da for å høre på nasjonale og internasjonale foredragsholdere som delte sin kunnskap og innsikt i temaer som måltidsturisme, verdien av mat- og drikketradisjoner og hvordan lokal mat og drikke kan være et konkurransefortrinn i opplevelsesnæringen.
Konferansen i 23 fikk 4.3 poeng av 5 mulige i evalueringen og hele 98 % sa at de ville komme tilbake!