Fiskegrateng

fiskegrateng
Instrukser:

SMAK`s fiskegrateng

Fremgangsmåte

  • Varm opp stekeovnen til 200 °C.
  • Skjær fisken i terninger
  • Kok makaroni slik at den ikke er helt ferdig kokt, den blir ferdig i ovnen
  • Trekk fisken i ca. 4 minutter i lettsaltet vann. Sil av vannet og la den dampe godt av seg
  • Ha fisken i ei ildfast form, smør den med smør.
  • Riv loff i biter, og kjør i en blender med persille til en jevn masse.

Saus

  • Smelt smør i en kasserolle
  • Rør inn hvetemel og spe på med helmelk. Litt om gangen under omrøring.
  • Trekk sausen av varmen og sett til avkjøling
  • Pisk inn eggeplomme i den avkjølte sausen
  • Stivpisk eggehvite og vend inn i sausen.
  • Smak til med salt pepper og muskatnøtt.
  • Bland i makaronien i sausen og hell over seien.
  • Strø over loff og dill, og stek i ovnen til toppingen har fått en gyllen farge, i ca 20-25 minutter (ps du kjenner din ovn best )

Jeg server fiskegratengen med kokte poteter, gulrøtter og løk som er stekt i litt for mye smør.

God middag!  

Ingredienser:

Fyll og topping

800 gram hvit fisk
5 dl makaroni
4 skiver brød
Smør
En neve dill
Salt og pepper

Saus
100 g smør
100 g hvetemel
8 dl helmelk
6 stk økologisk eggeplomme
3 stk økologisk eggehvite
Salt og pepper etter smak
2 ts revet muskatnøtt

 

Rull til toppen