- 5 Porsjoner
Fiskegrateng
Instrukser:
SMAK`s fiskegrateng
Fremgangsmåte
- Varm opp stekeovnen til 200 °C.
- Skjær fisken i terninger
- Kok makaroni slik at den ikke er helt ferdig kokt, den blir ferdig i ovnen
- Trekk fisken i ca. 4 minutter i lettsaltet vann. Sil av vannet og la den dampe godt av seg
- Ha fisken i ei ildfast form, smør den med smør.
- Riv loff i biter, og kjør i en blender med persille til en jevn masse.
Saus
- Smelt smør i en kasserolle
- Rør inn hvetemel og spe på med helmelk. Litt om gangen under omrøring.
- Trekk sausen av varmen og sett til avkjøling
- Pisk inn eggeplomme i den avkjølte sausen
- Stivpisk eggehvite og vend inn i sausen.
- Smak til med salt pepper og muskatnøtt.
- Bland i makaronien i sausen og hell over seien.
- Strø over loff og dill, og stek i ovnen til toppingen har fått en gyllen farge, i ca 20-25 minutter (ps du kjenner din ovn best )
Jeg server fiskegratengen med kokte poteter, gulrøtter og løk som er stekt i litt for mye smør.
God middag!
Ingredienser:
Fyll og topping
800 gram hvit fisk
5 dl makaroni
4 skiver brød
Smør
En neve dill
Salt og pepper
Saus
100 g smør
100 g hvetemel
8 dl helmelk
6 stk økologisk eggeplomme
3 stk økologisk eggehvite
Salt og pepper etter smak
2 ts revet muskatnøtt