- 4-6 Porsjoner
Gunnar Jensens Boknafisk bakt med brunet smør, grillet kål og purreløk.

Instrukser:
Boknafisk
Salt boknafisken i 10 % saltlake i 15 minutter.
Pensle med brunet smør og bakes i ovn på 140 grader ved servering, ca 15 minutter.
Grillet kål og purreløk
Del spisskålen i to og ha på litt solsikkeolje på snittflaten, grilles i en grillpanne eller på grill. Kan også stekes i en vanlig stekepanne om man ikke ønsker å fyre opp grillen.
Del den grillede kålen opp i strimler og bland med strimlet purreløk. Sauteres lett i litt smør ved servering. Smak til med salt og pepper.
Tørrfisk dashi
Ha alle ingrediensene bortsett fra fiskebein i en foodprosessor og kjør sammen. Ha alt i en stor kjele sammen med tørrfiskbein og kok sakte opp, la det trekke på svak varme ca 30 minutter. Siles og smakes til med salt.
Sprøtt tørrfiskskinn
Ha olje i en kasserolle og varm opp til 210 grader. Vær forsiktig!
Del opp tørrfiskskinnet i 4 cm tykke biter. Legg skinnet forsiktig ned i oljen, etter ca 10 sekunder er skinnet ferdig, ta det opp med en pinsett eller lignende og legg på kjøkkenpapir, dryss over salt.
Ingredienser:
Boknafisk
- Boknafisk filet – ca 100 gram per person
- 5 dl 10% saltlake
- 1 dl brunet smør
Grillet kål og purreløk
- 1 stk spisskål
- 1 stk liten purreløk – kun den nederste delen
- 3 ss solsikkeolje
Tørrfisk dashi
- 1 kg tørrfiskbein eller avskjær fra tørrfisk
- 3 stk tomater
- 1 stk paprika
- 2 stk rødløk
- 6 fedd hvitløk
- 3 ss kapers
- 2 dl olivenolje
- 2 stk rød chili
- 3 ss tørket tang
- 2 ss katsumboshi
Sprøtt tørrfiskskinn
- 1 stk tørket tørrfisk skinn
- 5 dl nøytral olje til fritering
- Salt