Lidenskap for mat

«Furet værbitt over vannet» som det litt pompøst lyder i nasjonalsangen vår beskriver også det som gjør meg lidenskapelig opptatt av mat. De nordnorske råvarer og tradisjoner er jo nettopp dette: Furet og værbitt, og ofte fra vannet.
lidenskap for mat

Lidenskap for mat


«Furet værbitt over vannet»
som det litt pompøst lyder i nasjonalsangen vår beskriver også det som gjør meg lidenskapelig opptatt av mat. De nordnorske råvarer og tradisjoner er jo nettopp dette: Furet og værbitt, og ofte fra vannet. Å komme hjem etter en lang dag på jobb, servere en saftig og smakfull fiskegrateng, løk stekt i alt for mye smør, kombinert med mandelpotet, er det perfekte øyeblikk og belønning for dagens gjøremål. 

Det gjør bare alt det så mye bedre.

For meg er det to ting som gjør det så godt og så viktig : Lidenskap og hardt arbeid. Fordi det er ingen tvil om at ligger hardt arbeidet bak. Fra fiskeren som er ute i all slags vær og til bonden som pløyer den hardføre jorda. Veien til mottaket og fiskebutikken er ofte lang før den til slutt ender opp på kjøkkenbenken hvor siste del av magien skjer. Alt takket være hardt arbeid.

Men det harde arbeidet ville ikke ha vært verdt det eller mulig hadde det ikke vært for lidenskapen. Lidenskapen for jobben, lidenskapen for råvaren og lidenskapen for våre tradisjoner. Dette er lidenskap for mat for meg.

La oss ta vare på lidenskapen. La oss bruk smak-uka til å løfte fram lidenskapen som er og finnes der ute.

Eller som vi ville sagt det i dag: #lidenskapformat 

“Jeg brukte første halvdelen av livet til komme meg vekk, og den andre halvdelen finne veien hjem igjen”, sa en gang Kari Bremnes, men det trenger ikke vi ikke å gjøre lengre. Vi er allerede hjemme blant fiskekaker, finnbiff og kvæfjordkaka.

Velkommen hjem under smak uka!

Festivalsjef
Tommy Olsen

tommy

Skroll til toppen
Rull til toppen