SMAK-programmet tar form!

SMAK-programmet tar form!

10 år med matglede skal feires når SMAK-festivalen går av stabelen til høsten. Programmet er fylt med spennende aktiviteter for både store og små.

Siden oppstarten i 2013 har SMAK-festivalen etablert seg til å bli en feiring av Nord-Norges matkultur, med eimponerende samling av lokale råvarer og en variert meny som tilfredsstiller enhver smaksløk. I år fyller festivalen 10 år, og arrangørene har ingen planer om å la jubileet gå stille forbi. 

– Vi skal lage en skikkelig bursdagsfest, forteller festivalsjef Tommy Olsen. Programmet for SMAK-festivalen, 2023 begynner å ta form, og hovedaktivitetene er allerede planlagt. Festivalsjefen forteller at de har hatt stort fokus på at programmet skal inneholde noe for alle og enhver. 

– Det er viktig for oss at alle som ønsker å delta føler seg velkommen og inkludert, så derfor har vi brukt mye tid på å sette sammen et bredt program med mye variert innhold, forteller Olsen.

Olsen, som har vært festivalsjef siden 2022, forteller at det blir en skikkelig bursdagsfeiring i år. Vi skal ha med alle tradisjonelle aspekter ved en bursdagsfeiring, det blir både bursdagskake, musikalske innslag, konkurranser og grillfest.

– I tillegg lanserer vi i år et nytt konsept, SMAK: Kulinarisk. Dette er matrelaterte kurs som arrangeres gjennom uken, og vil være et ypperlig tilbud for alle som har lyst til å utvide sin kunnskap om mat og drikke. I tillegg arrangeres SMAK-safari, hvor deltakere får mulighet til å nyte en egen SMAK-rett basert på nordnorske råvarer, på kjente og kjære restauranter i Tromsø by, forteller Olsen.

Prosjektleder Martine Lødding forteller at det kommer til å bli en real folkefest på Vervet i september. 

Vi har laget et utkast for hvordan området kommer til å se ut, og har stor tro på at det nye området kommer til å bidra til følelsen av folkefest. I tillegg til de klassiske teltene for alle utstillerne, skal vi sette opp en scene som gjør det mulig å ha underholdning og kulturelle innslag, forteller Lødding.

Kartet over viser årets område. Det vil strekke seg over Skansen og store deler av Vervet, i tillegg blir det arrangementer på flere av byens restauranter, så selv om festivalområdet blir flyttet kommer vi til å lage god stemning i hele byen.

Skroll til toppen