
- Dette arrangement har allerede funnet sted.
Besøk Polarmuseet – Hvor er kavringen blitt av i nordnorsk kosthold?
15 september-10:00 - 16 september-17:00

Hvor er kavringen blitt av i nordnorsk kosthold? Den er nesten helt fraværende.
En gang var det helt annerledes.
Kavring var alltid med, det var standard ishavskost. Ikke bare tålte den lange sjøreiser og lagring i glisne hytter, den smakte godt.
Isbjørnkongen Henry Rudi forteller at «vi syns det var en herrerett når vi såg oss istand til å bløyte kavring i melk, brune den på panna og strø litt sukker over. Vi kalte det sluring, det var reine lekkerbisken».
På Polarmuseet stilles kavringen ut på flere måter. Du finner kavringen både i en av hovedutstillingene og i «Polarhistorie på skeiva». I tillegg har kunstner Gjert Rognli forvandlet kavringen til et kunstverk.
Med festivalpass får du gratis inngang på Polarmuseet 15. og 16. september.