Onsdag 14.september holder SMAK sammen med Svein Jæger Hansen og kompetansenettverket for lokalmat et eget reinsdyr kurs for bransjen.
Program for dagen: Kl 14-17: Innføring av de forskjellige stykningsdelene Teknikker for tilberedning av reinsdyr
Kl 17-18: Bespisning av tilberedt mat Signert kokebok fra Jæger Hansen
Jæger Hansen er villmarkskokk med vilt som sin lidenskap. Han har jobbet som kjøkkensjef på Scandic Meyergården i 28 år og hatt mange spennende oppdrag både i Norge og utlandet.
Han ble utnevnt til årets «Rana Ambassadør» i 2010, Årets «Tørrfiskambassadør» i Italia 2012, årets «Reinsdyr-ambassadør» i 2014 og utnevnt som «Reinsdyrskokken» i 2017.
I tillegg har han kjørt mange kokkekurs opp gjennom årene og gitt ut bøker som selges nasjonalt: Jæger Hansens Villmarkskokebok, Jæger Hansens Villmarksbrød, Jæger Hansens Villmarkskaffe, Jæger Hansens Villmark
Han har også deltatt i flere tv-programmer på naturkanalen i 2022.
Kurset er perfekt deg som er kokk og ønsker en oppfrisking, eller er ny kokk i Norge og ønsker innføring av denne flotte råvarer og teknikkene som får fram det beste fra råvaren.